/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Idén is felcsendül a Harmonia Albensis
2015.06.03. 11:50
Zenecsodák a nyár folyamán Székesfehérvár templomaiban.Tizenharmadik alkalommal örvendezteti meg Székesfehérvár zeneszerető közönségét a Harmonia Albensis. A négy alkalomból álló nyári koncertsorozatnak három székesfehérvári templom ad otthont július és augusztus folyamán.


A Harmonia Albensis Székesfehérvár egyik legnívósabb zenei rendezvénye, amely idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre három helyszínen. A júliusi és augusztusi koncerteknek a Szent Imre templom, a Felsővárosi Szent Sebestyén templom és a Ciszterci templom ad otthont.

Július 23-án Tóka Ágoston Junior Prima-díjas orgonaművész és ifj. Major István gordonkaművész közös estje nyitja a sorozatot Johann Sebastian Bach legszebb műveivel a „Bach 330 – a zene fejedelme” című esten a Szent Imre templomban.

Július 30-án a Corpus Rézfúvós Kvintett koncertezik ugyancsak a Szent Imre templomban. A „Zengjenek égi trombiták!” című program során a fellépők 300 évet átívelő zenetörténeti kirándulásra invitálják az érdeklődőket, akik találkozhatnak Gabrieli, Monteverdi, Bach, Händel, Mozart és Verdi remekműveivel.

Augusztus 6-án a Szent Sebestyén templomban Boross Csilla székesfehérvári születésű operaénekes varázslatos estre várja a közönséget. A „Pietà Signore” című programban közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar, az estet Medveczky Ádám Liszt- és Kossuth-díjas karmester vezényli.

Végül augusztus 13-án a Bartók-Pásztory-díjjal kitüntetett veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar vendégszerepel a Ciszterci templomban a „Királyok és királynék” című esten. A zenekar művészeti vezetője Kováts Péter hegedűművész, aki szólistaként is közreműködik. Elhangzik Holst „Szent Pál szvit” című műve, Anton Sztyepanovics Arenszkij „Változatok egy Csajkovszkij-témára” című darabja, végül Felix Mendelssohn d-moll hegedűversenyét hallhatja a közönség.

A Harmonia Albensis templomi koncertsorozatra jegyek és bérletek válthatóak a Vörösmarty Színház jegyirodájában.

 

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám