/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Erdélyben jártak a Kodolányi János Középiskola és Kollégium diákjai
2015.06.16. 12:37
Határtalanul! program keretében egy honlapot is létrehoztak a fiatalok.A projekt létrehozása során márciusban a kolozsvári diákoknak bemutatták Székesfehérvár magyar uralkodókhoz köthető emlékeit. Két hónappal később, májusban a Kodolányi János Középiskola és Kollégium tanulói is megismerhették Kolozsvár nevezetességeit egy-egy diáktalálkozó alkalmával. Az intézmény célja, hogy egy fiatalos honlapon ismertessék “Kincses Kolozsvár” és környéke, valamint “A Királyok Városa, Székesfehérvár” és térsége idegenforgalmi értékeit, amely mind stílusát, mind tartalmát tekintve elsősorban a magyar tizen- és huszonévesekhez szól.

 

A székesfehérvári diákok május 26-31. között összesen hat napot töltöttek Erdélyben. Az út első állomásaként Nagyváradra látogatott el a negyvennégy fős küldöttség, ahol a város magyarok számára legfontosabb épületeit, parkjait tekintették meg, emellett Szent László szobrát is megkoszorúzták. Ezt követően Kolozsvárra vezetett a csoport útja. A tizenegyedik évfolyamos diákoknak egész héten kiváló programokban lehetett részük: megtekintették Kincses Kolozsvár nevezetességeit, Geszti Péter-Dés László: Dzsungel Könyve című előadását, továbbá táncházban is jártak.

A fiatalok Tordára is ellátogattak, ahol megnézték a Sóbányát, illetve a Tordai-hasadékban is kirándultak. Később még Gyulafehérváron is megejtettek egy városnézést. Végül megérkeztek Torockóra, melynek keretében a Székelykő 1129 méteres magasságából pazar kilátás nyílt az eléjük táruló tájra. A hatnapos tanulmányi kirándulás utolsó állomásaként a tanulók Nagyenyed szépségeit is megcsodálhatták.

 

A Határtalanul! pályázat kiírásában a Kodolányi János Középiskola és Kollégiumnak is egy "projektterméket" kellett készítenie a külföldi túráról. Az intézmény egy honlapot hozott létre, melyen keresztül Székesfehérvár és Kolozsvár szépségeit mutatják be a fiatalok szemszögéből.

 

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Kétszersült
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám