/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: Dj Szatmáry / Jucus: RĂ©gmĂşlt idĹ‘k
Következik: Kollányi Zsuzsi / Majka / Lotfi Begi: Valahonnan - Republic: Ha itt lennél velem - Honeybeast: Így játszom - Fedor: Szia baby
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
Teljes hosszában járható a Várkörút
2015.07.14. 12:40
Keddtől már a helyi járatos buszok is újra a Rákóczi út - Budai út közötti szakaszon közlekednek.Befejeződött a Várkörút felújítása, az utat vasárnaptól teljes hosszában használhatják a gépjárművek, és keddtől már a menetrend szerint közlekedő helyi járatos buszok is a régi útvonalon járnak.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az „Új Belváros – Várkörút rehabilitációja” projektnek köszönhetően indíthatta útjára a Rákóczi út és a Várkörút felújítását. A Rákóczi úton a kopóréteg cseréje történt meg, valamint egy körforgalom és parkolósávok létesültek. A Várkörúton megújult a csapadékvíz-elvezető csatornarendszer, valamint a közműhálózat rekonstrukciója is megtörtént. Új járda- és útburkolat készült és kiépítésre került a sávelválasztó támfalas középsziget, valamint egy körforgalmi csomópont. A közvilágítást is lecserélték, illetve kerékpársávot alakítottak ki, mindezek eredményeként a Várkörút látványa egészen megváltozott.          

A kivitelező cég a múlt hét végén fejezte be a munkálatokat, a közlekedők pedig már vasárnap birtokba vehették a Rákóczi út – Budai út közötti szakaszt is, így az út már teljes hosszában járható.

A január közepén kezdődött Várkörúti rehabilitáció végén a fehérváriak egy korszerű, ugyanakkor a város történelmi múltját idéző képébe beleolvadó úton közelíthetik meg a Belvárost. A sávok kiosztása és a forgalmi rend megváltozása mind az átmenő forgalom csökkentését, és a belvárosi utcákba igyekvők célforgalmának segítését szolgálja.             

A gépjárműveken túl, keddtől már azok a helyi járatos buszok is - melyek eredeti útvonala a Várkörút Rákóczi út – Budai út közötti szakaszát érinti – menetrend szerint közlekednek ezen a szakaszon. Július 14-e üzemkezdettől újra megállnak a 23, 24, 25 jelű buszok a Várkörút elnevezésű megállóban (Mozi előtt). A 33 és 34 jelű buszok újra a Várkörúton közlekednek és megállnak a Múzeum, illetve a Várkörút elnevezésű megállókban.

 

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Party-mix első óra
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám