/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Emléktábla avató a Deák Ferenc utcában
2015.07.23. 10:58
50 évvel ezelőtt épült az első panelház Székesfehérváron.50 évvel ezelőtt kezdődött a nagyipari építkezés a városban, amelynek fontos szerepe volt Székesfehérvár fejlődésében. E jeles eseményre egy közös programsorozattal emlékeznek a megyeszékhelyen.

A nyitó rendezvényen, 2015. július 28-án, kedden 17.00 órakor emléktáblát helyeznek el a félszáz évvel ezelőtt elsőként elkészült épület homlokzatán. Az első panel az egykori József utca 12. szám, ma Deák Ferenc utca 14-16-18. szám alatt található.

A 30 lakásos társasház Fejér megyei koprodukció eredménye, elemei ugyanis a Dunaújvárosi Házgyárban készültek. Az építkezést megelőzően a székesfehérvári szakemberek tíz hónapos felkészülésen vettek részt, hogy megtanulják az új technikát.  Az építkezésről, a helyszínválasztásról, a város akkori helyzetéről, az itt élők mindenapjairól is hallhatnak majd a keddi esemény észtvevői Szendrői Péter visszaemlékezésében. A szakember 50 évvel ezelőtt részt vett a munkálatokban.

A megemlékezésre minden fehérvárit, a volt ARÉV dolgozóit, a ház jelenlegi és egykori lakóit és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 
 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Körhinta - Délután
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám