/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Harmonia Albensis - "Zengjenek égi trombiták"
2015.07.30. 12:59
Csütörtökön folytatódik a templomi koncertsorozat.A Harmonia Albensis koncertsorozat immár tizenharmadik alkalommal várja a zenét kedvelő közönséget Székesfehérvár templomaiban. A nyári időszak egyik legnépszerűbb zenei eseményének következő előadásán július 30-án, csütörtökön a Corpus Rézfúvós Kvintett ad koncertet „Zengjenek égi trombiták!” címmel a Szent Imre templomban. Az eseményen a velencei egyházi zene, a német barokk nagymestereinek kompozíciói, a bécsi klasszikusok remekei és a 19. század legnépszerűbb dallamai csendülnek fel.

 

Ezt követően augusztus 6-án a székesfehérvári születésű Boross Csilla operaénekessel együtt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar Medveczky Ádám Liszt- és Kossuth-díjas karmester vezényletével kápráztatja el a közönséget. A „Pietá Signore” című esten az operairodalom legszebb imádságait válogatták össze, amelynek keretében olyan korszakos zsenik műveit játsszák el, mint Stradella, Mozart, Verdi, Puccini és Mascagni.

 

A rangos kulturális rendezvény záró hangversenye augusztus 13-án lesz a Ciszterci templomban, ahol a Bartók-Pásztory-díjjal kitüntetett veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar vendégszerepel a „Királyok és királynék” című esten. A Mendelssohn Kamarazenekar hosszú idő óta először lép fel a székesfehérvári közönség előtt.

A három koncertre továbbra is kaphatóak belépők a Vörösmarty Színház jegyirodájában és a Városház téri pavilonban.

 

A templomi koncertsorozat után újabb komolyzenei különlegesség részese lehet a székesfehérvári közönség. A világhírű Carlo Ponti Jr. karmester vezényletével szólal meg Puccini „Messa di Gloria” című műve 2015. augusztus 18-án a Musica Sacra esten. A világsztárokat felvonultató, augusztus 18-i Musica Sacra koncertre szintén válthatóak még jegyek a Vörösmarty Színházban és a város több pontján.

 
 
 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Kétszersült
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám