/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Dalmesterek napja a Napraforgó Városi Napközis Táborban
2015.07.30. 13:05
Ukulele és okarina is megszólalt a zenés produkció során.A Bregyó Sportközpontban zajló Napraforgó Városi Napközis Tábor utolsó előtti hetében, a szerdai zenei napon a Dalmesterek szórakoztatták a gyerekeket. A helyszín – mint ahogy minden alkalommal a dalos tematikus napokon – a Vörösmarty Mihály Általános Iskola volt.

A programra érkező gyerekek – lévén, hogy többen közülük már ismerősként üdvözölték a muzsikus házaspárt – szó szoros értelemben küzdelmet folytattak az első sorokban lévő helyekért. Érdeklődő tekintetek és kíváncsi szempárok tapadtak Molnár Viktóriára és Kremnitzky Gézára, a két fehérvári dalmesterre. Interaktív műsoruk során több pengetős és fúvós hangszert is bemutattak. Így megszólalt a gitár mellett a mandolin és az ukulele is, valamint a furulya és az okarina, ismertebb nevén körtemuzsika. Az irodalmi nyelvbe öltöztetett dalok fő témája az ember és a természet kapcsolata, amit az akusztikus hangszereken keresztül próbálnak a gyerekeknek átadni. Az előadás során a leghangosabban megszólaló dal a Vakáció volt, aminek a refrénjét minden kisgyerek teli torokból kiáltotta, s megjelent a „zenélő tücsök”, sőt táncra is perdült sok apróság.    

A zenés délelőtt így nagyon jó hangulatban telt, s amellett, hogy a gyerekek jól szórakoztak, számos információval is gazdagodtak a hangszerekről. Hasonlóképpen, mint a korábbi hetek szerdáin, ahol a táborozó gyerekeknek a muzsika világát Varró János, a Kákics Együttes, a Los Andinos, valamint a csángó diákok mutatták be. A jövő heti utolsó zenés programot a Hungarikum fogja zárni. 

A hat héten keresztül működő napközis tábor lassan a végéhez közeledik, jövő héten lesz az utolsó turnus. Báles István táborvezető tájékoztatása alapján idén minden korábbinál nagyobb létszámban jelentkeztek gyerekek hozzájuk, köszönhetően az érdekes és színvonalas programoknak. Az első héten rekordot döntött a létszám, több, mint fél ezren, azaz 530-an kezdték a vakációt a Bregyóban. A Napraforgó Városi Napközis Táborban eddig összesen kétezer kisgyerek fordult meg. Ez a szám a jövő heti jelentkezésekkel együtt összesen 2200 fő. Így valószínűleg ezzel az összesített létszámmal zárja kapuit augusztus 7-én az immár 25 éve működő tábor, ami eddig minden évben arra törekedett, hogy a gyerekek biztonsága mellett, nekik valódi élményt és szórakozást nyújtson a különböző kulturális, sportos és egyben hasznos programokon keresztül.

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

BPM
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám