/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Fél évszázados visszatekintő
2015.10.14. 14:30
ARÉV-es tárlat nyílik.

Az első székesfehérvári panelház átadása 1965 júliusában történt. Ez adta alapját az „Ötven éve történt” címmel indult eseménysorozatnak, amit a Szent István Király Múzeum és az ARÉV Baráti Kör Egyesület szervezett meg. A Deák Ferenc utca 14-16-18. szám alatt fél évszázada megépült ház 50. születésnapjának megünneplését követően most újabb programmal készülnek a szervezők.

Az ARÉV Baráti Kör Egyesület az építőipari vállalat összegyűjtött és megőrzött anyagát gondozva, jelentős feltáró munkája eredményeként egy kiállítás nyílik. A volt „arévesek” lelkes értékőrző munkája teszi lehetővé, hogy az ipari építési technológiákat, a vállalat és az építőipari üzem eredményeit, illetve közösségi munkáját, láthassák az érdeklődök. A feltáró munkát és az eredmények bemutatását az egyesület alapító tagja, Kiss József (1926-2015) kezdeményezte, akinek emlékére ajánlották fel a tárlatot. 

A kiállítást ünnepélyes keretek között nyitják meg október 15-én 17 órakor a múzeum Megyeház utca 17. szám alatti épületében, ahol Hufnagl Lóránt, az ARÉV műszaki vezérigazgató-helyettese fog szakmai bevezetőt mondani. A tárlaton a látogatók szemelvényeket láthatnak a vállalat hőskorából, illetve a meglévő filmdokumentumokból filmetűdöket tekinthetnek meg. 

A kiállításon – ami december 13-ig tart - a múzeum nyitvatartási idejében az egyesület tagjai várják a látogatókat, akiknek beszélgetéseket és vetítéseket szerveznek a városépítéshez kapcsolódó témákban, valamint klubfoglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Zeneturmix
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám