/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Jubilált a Gyöngyvirág Óvoda
2015.11.09. 13:22
40. születésnapját ünnepelte a volt Vidi Ovi.

Jeles esemény volt pénteken a Gyöngyvirág Óvodában. Az intézmény negyvenéves fennállása alkalmából gyerekek, szülők, óvónők, dajkák, intézmény- és városvezetők ünnepeltek együtt. A rendezvény megindító pillanatai közé tartozott, amikor az intézmény vezetője felidézte az óvoda elmúlt negyven évének kiemelkedő korszakait.

Mint elhangzott, a Videoton 1975-ben építette a modern, különleges alaprajzú, 2X8 csoport befogadására alkalmas óvodakomplexumot, ami üzemi óvodaként működött, és nyitva tartása a gyárban dolgozók munkaidejéhez igazodott. A ’90-es években átfogó változások történtek az intézmény életében. Költözés és a különböző óvodai egységek kialakítása után a gyár átadta a komplexumot az önkormányzatnak, ami a későbbiek folyamán már két különálló intézményként működött tovább Pozsonyi Úti Óvoda és Gyöngyvirág Óvoda néven. Majd létrejött mindkettőben egy-egy alapítvány, ami segítette az ovik működését. A ’90-es évek végén az Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának bázisintézménye lett a létesítmény, majd a Pozsonyi Úti Óvodában egy autista csoport került kialakításra. A 2000-es évek is innovatív változásokat hoztak. Létrejött két német nemzetiségi csoport, illetve az intézmény megkapta a Madárbarát és a Zöld Óvoda címet is. Több pályázat aktív résztevői voltak akár nemzeti óvodapedagógiai tradíciók, illetve egészség- és környezetvédelmi témák, akár többfajta kompetencia alapú óvodai nevelés terén. 2011-ben összevonásra került a Pozsonyi Úti Óvoda és a Gyöngyvirág Óvoda, így az intézmény Székesfehérvár legnagyobb óvodája lett Gyöngyvirág Óvoda-Kindergarten Maiglöckhen néven. Jelenleg 15 csoport van az óvodában, amiből egy autista csoport és  két német nemzetiségi csoport. Napjainkban 365 kisgyermeknek és szüleinek nyújt szeretetteli, elfogadó második otthont, ahol fontosnak tartják az őket körülvevő környezet szépítését is. Az óvoda októberben elnyerte a „Virágos Magyarországért” ország szépítő verseny elismerő oklevelét. 

Az ünnepség végén a dolgozók kollektívája Halmai Tamásné igazgatót méltatta innovatív és egységet kovácsoló vezetői attitűdjei miatt, majd egy virágcsokor átadásával köszönték meg neki áldozatos munkáját.   

A rendezvényt az óvónői kórus, valamint a gyerekek mosolyt fakasztó, színvonalas műsora színesítette, majd az eseményt pezsgős koccintás és a születésnapi torta közös elfogyasztása zárta. A házigazdák minden vendégnek egy-egy kis kiadvány átadásával kedveskedtek, ami egy receptgyűjtemény azon finomságok elkészítésének leírásával, melyeket az óvodában gyerekek és óvónők együtt szoktak elkészíteni. 

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Zenés éjszakai összeállítás
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám