/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
A Széna téri iskola is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
2015.11.25. 13:44
Újrahasznosítás, szelektív hulladékgyűjtés, karitatív tevékenység.

A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola regisztrált és elfogadott résztvevőként rendezi meg programjait 2015. november 23. – 27. között az Európai Hulladékcsökkentési Hét jegyében. Az iskolában az idei mottó irányelvéhez igazodva - „Hozz ki többet kevesebből!”- az alábbi akcióterveket hajtják végre. A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók hétfőn részt vettek a város által szervezett diákfórumon, amelynek témája: „Hulladékhegyek kontra szelektív hulladékgyűjtés” volt.

Az egész évben folyamatosan futó hulladékcsökkentési projektek mellett ezen a héten az alsó tagozatosok „Széna Piac – újra adhatsz!” szlogennel szerveznek osztálybörzéket, ahol a gyerekek elcserélhetnek olyan új vagy jó állapotú játékokat, tárgyakat, amikből nekik esetleg kettő van, vagy már nem használják, de másnak még örömet okozhatnak.

Felső tagozaton „Széna módra – használd újra!” jelszóval a technika órákon, művészeti  szakkörön kizárólag újrahasznosított használati tárgyakat terveznek majd a tanulók (pl. papírguriga, CD, DVD, gyufásdoboz, PET palack felhasználásával). Ezekből kiállítást is szerveznek majd, ahol a gyerekek ötleteket meríthetnek egymás munkáiból.

Emellett  - szülői kezdeményezésre – műanyag palackok kupakjának gyűjtésére indítottak kampányt iskolai szinten. A szelektíven összegyűjtött hulladék bevételét az iskola tanulói és szülői közössége felajánlja egy elsős tanuló beteg testvérének anyagi támogatására, továbbá kötelezettséget vállal a kampányidőszak utáni folytatásra is. Ennek a karitatív gyűjtésnek az átadó rendezvénye az akció hét utolsó napján, 2015. november 27-én, pénteken 12 órakor lesz, a kezdődő adventi időszak méltó nyitányaként.

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Zenés éjszakai összeállítás
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám