/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: RĂ©ka: EmlĂ©kezz rám
Következik: Anita: Elképzelt szerelem - Lányi Lala: Szeress - Seller: Az esti szél - Ákos: Átölel
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
GDPR adatvédelmi tájékozató
Zakatol az európai mesevonat
2016.03.07. 13:11
A Gárdonyi Művelődési Ház idén egy finn népmeséhez vár illusztrációkat.  


Hollandia és Lengyelország után idén a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár európai mesevonatának idei állomása Finnország. Az évekkel ezelőtt útjára indított vonat – ami a mesék világába kalauzolja el a gyerekeket – Európa országait járja végig annak érdekében, hogy az iskolások más népek meséivel is megismerkedhessenek. Egy feladatlap kitöltésével és egy rajz elkészítésével a vállalkozó kedvűek nevezhetnek a könyvtár által kiírt pályázatra, amit két kategóriában – alsósok és felsősök – fognak díjazni.

Az idei fabula Az egérmenyasszony című karjalai finn népmese, ami a legkisebb fiú történetét meséli el. A leánynézőbe küldött három testvér közül ő egy egeret kér feleségül, aki a mese végén gyönyörű szép királykisasszonnyá változik.

A tanulságos történet feldolgozásához a pályázat kiírói ezúttal egy olyan feladatlapot csatoltak, amiben hét megoldásra váró, érdekes feladvány van. Ennek kitöltésével együtt lehet nevezni a rajzokkal a pályázaton. A mese illusztrációja bármilyen technikával készülhet A4-es méretű rajzlapon, vagy más, nem törékeny és nem szóródó anyagon.

A pályamunkák beküldési határideje április 15. A rajzokat a feladatlapokkal együtt a könyvtár címére várják, személyesen, vagy postai úton.
 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Zeneturmix
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám