/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: Oliver Heldens / Danny Shah: What The Funk
Következik: Mary Mary: Shackles (Praise You) - Mike Oldfield: Moonlight Shadow - Josh / Deniz: Fagyos a szívem 2018 - Jonas Blue / Moelogo: We Could Go Back
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
E-recept, E-kórlap, E-egészségügy
2017.10.27. 11:37
Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér (EESZT) bevezetésével minden páciens egészségügyi adatai egy központi adatbázisba kerülnek – erről törvény rendelkezik.


Az adatokhoz – a megfelelő jogosultságok birtokában – az ágazati portálon keresztül a kezelőorvosok bárhonnan hozzáférhetnek, így például nem okozhat gondot, ha a beteg valamiért nem tudja magával vinni korábbi leleteit. Székesfehérváron csütörtök délelőtt tartottak felkészítést a háziorvosok és asszisztensek számára a Hiemer-házban.  Dr. Kovács Krisztián, az Alba Családorvosi Egyesület vezetőségének tagja elmondta, a rendszer egyik első, nagy figyelmet kapott eleme az e-recept: a szolgáltatói tér elindulása után a rendelőben felírt gyógyszert recept nélkül, személyi azonosítás után ki tudja váltani a beteg bármelyik gyógyszertárban, de 2018. december 31-ig a hagyományos papír alapú rendszer is működik. Természetesen nem csak a vényt váltja ki az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér. A rendszer később bevezetésre kerülő eleme kiválthatja a papír alapú beutalókat, és – megfelelő jogosultság esetén – elérhetővé teheti a kórelőzményeket, a más orvos által végzett kezeléseket. Az első szakaszban, november elsejétől a háziorvosok, a közfinanszírozott szakrendelők, a kórházak és a gyógyszertárak csatlakoznak a rendszerhez, jövőre pedig a mentőszolgálat és az összes magánszolgáltató, majd 2019-ig a megelőző öt év adatait digitalizálják, hogy a gyógyítás folyamatának bármely pontján elérhessék azokat a szakemberek. (szekesfehervar.hu)
 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Zenés éjszakai összeállítás
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám